Promocja: pl – od 4,99 zł | eu – od 4,99 zł | com – od 20 zł

Kopie bezpieczeństwa i przywracanie strony

Co to są kopie bezpieczeństwa i do czego służą?

Kopie bezpieczeństwa to narzędzie Active.WWW umożliwiające tworzenie punktów przywracania Strony WWW, które możesz wykorzystać do odtworzenia zawartości Strony WWW. Korzystając z kopii bezpieczeństwa możesz przywrócić Stronę WWW ze wskazanego archiwum, w tym przywrócić stan Strony WWW z chwili jej zamówienia.

Jak mogę utworzyć kopię bezpieczeństwa?

W celu utworzenia nowej kopii zapasowej Strony WWW, kliknij w link Kopie bezpieczeństwa. W formularzu, pod listą kopii bezpieczeństwa, podaj nazwę swojej nowej kopii bezpieczeństwa i kliknij w przycisk Utwórz. Pojawią się kolejno dwa komunikaty potwierdzające rozpoczęcie i ukończenie tworzenia nowej kopii bezpieczeństwa.

Każda kopia bezpieczeństwa, oprócz nadanej przez ciebie nazwy, ma także wygenerowaną dokładną datę i czas utworzenia kopii zapasowej. Na liście kopii bezpieczeństwa, przy utworzonej przez Ciebie nazwie kopii bezpieczeństwa widoczne są trzy ikonki dla funkcjonalności:

  • przywrócenie Strony WWW,
  • edycja nazwy kopii bezpieczeństwa,
  • usunięcie kopii bezpieczeństwa.

UWAGA! Możesz utworzyć maksymalnie 3 kopie bezpieczeństwa. Chodzi o kopie własne podpisane jako użytkownika, do tego limitu nie są wliczane pozostałe kopie oznaczone jako systemowe. Po wykorzystaniu limitu liczby kopii bezpieczeństwa, należy przed dodaniem nowej kopii, usunąć jedną spośród istniejących.

Jak mogę przywrócić Stronę WWW?

Aby przywrócić Stronę WWW do zapisanego uprzednio w kopii bezpieczeństwa stanu, kliknij w link Kopie bezpieczeństwa.

Na liście zapisanych kopii bezpieczeństwa, przy wybranym archiwum, kliknij w ikonkę Przywróć stronę WWW. W kolejnych komunikatach zatwierdź chęć dokonania przywrócenia Strony WWW z kopii bezpieczeństwa.

Przywrócenie Strony WWW ze wskazanej kopii bezpieczeństwa zostanie potwierdzone stosownym komunikatem.

Jak mogę usunąć kopię bezpieczeństwa?

W celu usunięcia kopii bezpieczeństwa Strony WWW, kliknij w link Kopie bezpieczeństwa. Na liście zapisanych kopii bezpieczeństwa, przy wybranym archiwum, kliknij w ikonkę Usuń.

UWAGA! Pierwszej kopii bezpieczeństwa nie można usunąć. Jest to kopia bezpieczeństwa utworzona przez system, umożliwiająca przywrócenie Strony WWW do stanu z chwili jej zamówienia. Analogicznie nie da się usunąć innych kopii oznaczonych jako systemowa - są to kopie tworzone przez pracowników naszej firmy po wykonaniu wdrożenia przesłanych materiałów.

Table of Contents