Promocja: pl – od 10 zł | eu – od 10 zł | com – od 20 zł

Przywracanie danych z kopii Cloud Backup

Jak przywrócić dane z utworzonej kopii?

W celu przywrócenia danych z utworzonej kopii, uruchom aplikację Cloud Backup, klikając w jej ikonę na pulpicie lub na pasku zadań systemu Windows. Z menu, znajdującego się po lewej stronie okna aplikacji, wybierz opcję ODTWÓRZ PLIKI.

Następnie kliknij odnośnik Odtwórz kopię (1), widoczny po prawej stronie od jej nazwy.

Wyświetlony zostanie formularz, w którym należy wypełnić wymagane pola, co pozwoli, aby pliki z kopii zapasowej zostały przywrócone na komputerze.

  1. Dane do odtworzenia. Wybierz datę i zakres przywracanych danych.
    • W przypadku, gdy dana kopia była wykonywana więcej niż jeden raz, wybierz datę, z której pliki mają zostać przywrócone. Datę wybierz z listy widocznej przy opcji Odtwórz z (1).
    • Jeśli chcesz przywrócić plik o konkretnej nazwie, skorzystaj z opcji Szukaj plików (2).
    • Na liście poniżej zaznacz te katalogi lub pliki (3), które mają zostać przywrócone.

  2. Gdzie chcesz odtworzyć pliki? Wybierz miejsce, gdzie pliki mają zostać przywrócone.
    • Położenie oryginalne – zaznacz tę opcję, jeśli pliki mają zostać przywrócone do tego samego miejsca na dysku, w którym znajdywały się w chwili wykonywania danej kopii.
    • Wybierz położenie – zaznacz tę opcję, aby wybrać z listy katalog, do którego dane zostaną przywrócone.

  3. Jak chcesz potraktować istniejące pliki? Wybierz, czy obecne wersje plików znajdujące się na komputerze mają zostać zamienione na przywracane, czy też kopia ma zostać zapisana oddzielnie.
    • Nadpisz – jeśli kopie plików będą przywracane do katalogu, w którym znajdują się ich obecne wersje, to bieżące dokumenty zostaną zastąpione przez te, znajdujące się w przywracanej kopii.
    • Zapisz pliki z sygnaturą czasową w nazwie – obecna wersja plików na komputerze zostanie nienaruszona, a do nazw przywracanych plików zostanie dopisana data przywrócenia.

Po wypełnieniu pól we wszystkich sekcjach formularza, kliknij przycisk ODTWÓRZ DANE. Rozpocznie się procedura przywrócenia danych. Po jej zakończeniu zostanie wyświetlone okno informacyjne. Kliknij OK, aby powrócić do aplikacji.

Table of Contents