Kraków, 17.10.2017 r.

Zakup marki netlook.pl

Dnia 16 października br. została podpisana umowa zakupu marki netlook.pl przez nazwa.pl. Zakupiony podmiot prowadzi główną działalność w zakresie rejestracji i utrzymania domen oraz świadczenia usług hostingowych. Jest to kolejny krok w prowadzonym przez nazwa.pl procesie konsolidacji rynku. Przeprowadzona zmiana nie ma żadnego wpływu na świadczone przez spółkę usługi oraz na ich zakres (nie ma konieczności podpisywania nowych umów o świadczenie usług czy ich aneksowania). Nie ulegają także zmianie numery rachunków bankowych służących do rozliczeń za usługi świadczone przez naszą firmę, numery telefonów kontaktowych czy adresy e-mail. Sama zmiana nie wymaga także żadnych czynności po stronie Klientów.

W przypadku pojawienia się zapytań w sprawie zakupu spółki proszę kierować je na adres e-mail: pr@nazwa.pl

Firma nazwa.pl to nr 1 w Polsce w zakresie rejestracji domen i świadczenia usług hostingowych. W trakcie 20-letniej działalności z usług nazwa.pl skorzystało 1.000.000 Klientów rejestrując ponad 3.500.000 domen i uruchamiając ponad 500.000 usług hostingowych. Serwery nazwa.pl kolokowane są w Polsce, w Data Center zgodnym ze standardem ANSI/TIA 942 - TIER IV, zapewniającym najwyższej klasy bezpieczeństwo i stabilność świadczonych usług.