Kraków, 31.07.2017 r.

PC World poleca Active Cloud Pro

Niezależnie od tego czy chcesz umieścić na serwerze WWW dokumenty, firmową stronę, blog lub sklep internetowy – do jego zakupu należy podejść kompleksowo. Dlatego przed podjęciem decyzji o wyborze usługodawcy warto przeanalizować oferowane funkcjonalności serwera, sprawdzić parametry bezpieczeństwa i deklarowany poziom dostępności.

Magazyn komputerowy PC World, jak co roku, przeprowadził test pakietów hostingu współdzielonego, tym razem biorąc pod uwagę oczekiwania wymagających użytkowników. Wyniki testu zostały opublikowane na łamach numeru 8/2017.

W ramach testu zastosowano następujące kryteria oceny: charakterystyka serwera, strony WWW, poczta, parametry bezpieczeństwa. Każde kryterium obejmowało z kolei najbardziej kluczowe w swoim zakresie parametry, wśród których znalazły się m.in.: pojemność konta, transfer danych, liczba serwisów WWW, komercyjny certyfikat SSL w cenie, przestrzeń na pocztę elektroniczną, liczba skrzynek pocztowych, zasoby procesora, maksymalna ilość pamięci RAM.

Jak zaznacza PC World: klienci chcą więcej. W związku z czym każdy z testowanych pakietów musiał mieć: dostępną wersję PHP 7/7.1, możliwość instalacji własnego certyfikatu SSL, autoinstalator aplikacji, dostęp POP3/IMAP/webmail, ochronę antyspamową i antywirusową.

Dlaczego PC World poleca akurat Active Cloud Pro?

W świetle oczekiwań użytkowników ww. funkcjonalności stanowiły absolutne minimum. Punktowane były rozwiązania dostępne ponad standard, rozwiązania zastosowane w ramach pakietu hostingowego Active Cloud Pro, który jako jedyny posiada nowoczesny kreator stron WWW z 30 gotowymi szablonami RWD i dysponuje 3 rdzeniami procesora.

Active Cloud Pro wyróżnia ponadto:

• bardzo duża pojemność konta – 500 GB,
  • szybkość łączy serwera – 1 Gb/s,
  • komercyjny certyfikat SSL w cenie – nazwaSSL,
  • maksymalna ilość pamięci RAM dla wszystkich procesów – 1280 MB,
  • 180 aplikacji w ramach autoinstalatora.

O wyborze Active Cloud Pro zdecydował również brak limitu:

• transferu danych,
  • serwisów WWW,
  • baz danych,
  • kont FTP,
  • skrzynek pocztowych.

nazwa.pl jest największą polską firmą hostingową i jedną z największych polskich firm branży IT. Od 1997 roku tworzy i dostarcza kompleksowe usługi, oferując możliwość rejestracji domen, hosting stron www, pocztę elektroniczną, sklepy internetowe i certyfikaty SSL. W 2017 roku firma obchodzi jubileusz 20-lecia działalności. Od początku funkcjonowania nazwa.pl, klienci zarejestrowali za jej pośrednictwem ponad 3 miliony domen.