Kraków, 25.10.2017 r.

Nowa oferta serwerów VPS NVMe w nazwa.pl

Firma nazwa.pl wprowadziła do oferty nową usługę serwerów VPS NVMeVPS NVMe Speed w oparciu o wirtualizację KVM, ultraszybkie dyski NVMe i najwydajniejsze na rynku procesory Intel Xeon E5. Serwery te przeznaczone są do obsługi najbardziej wymagających zastosowań z możliwością skalowania do 16 vCPU96 GB pamięci RAM. Rozbudowana konfiguracja serwerów VPS zapewnia wydajność porównywalną z serwerami dedykowanymi.

Usługa serwerów VPS jest dostępna w wersji VPS NVMe gwarantującej optymalne parametry wydajności i szybkości dla obsługi stron WWW, poczty i środowisk deweloperskich, oraz w wersji VPS NVMe Speed zapewniającej do 4x większą wydajność w stosunku do serwerów VPS NVMe. Serwery VPS NVMe Speed przeznaczone są w szczególności do obsługi rozbudowanych serwisów WordPress, serwerów aplikacji Java i baz danych.

Wszystkie serwery VPS w ofercie nazwa.pl działają w sieci Internet z szybkością 10 Gbps.

nazwa.pl jest największą polską firmą hostingową i jedną z największych polskich firm branży IT. Od 1997 roku tworzy i dostarcza kompleksowe usługi, oferując możliwość rejestracji domen, hosting stron WWW, VPS, pocztę elektroniczną, sklepy internetowe i certyfikaty SSL. W 2017 roku firma obchodzi jubileusz 20-lecia działalności.