Kraków, 10.05.2017 r.

nazwa.pl z nowym Kreatorem stron WWW

Z okazji swoich 20. urodzin nazwa.pl oddaje na ręce klientów pierwszą z zapowiadanych tegorocznych premier – nowoczesną aplikację kreatora stron WWW. Usługa zapewnia gotowe szablony do samodzielnej budowy witryny, które wyświetlą się odpowiednio zarówno na monitorze komputera, laptopa, jak i telefonu. Narzędzie jest przeznaczone dla użytkowników, którzy chcą w szybki i łatwy sposób stworzyć samodzielne firmową lub osobistą stronę internetową.

Nowy kreator WWW odpowie na potrzeby tych klientów, którzy chcieliby zaistnieć w sieci poprzez stworzenie własnej strony internetowej. Usługa Kreatora WWW oferowanego przez nazwa.pl, uniezależnia proces tworzenia witryny od znajomości języków programowania. Rozwiązanie pozwala również ograniczyć wysokie koszty związane z zakupem usług dodatkowych – grafiki, pracy webmastera, czy programisty. Użytkownik może od podstaw zbudować swoją stronę www całkowicie samodzielnie.

- 20-lecie to dobra okazja, by pochwalić się nowymi usługami w portfolio. Kreator WWW to jedna z nowości, które właśnie wprowadzamy na rynek – mówi Łukasz Żur, menedżer produktu w nazwa.pl. Tworząc Kreator staraliśmy się wykorzystać najlepsze doświadczenia dla tego typu produktów na świecie oraz wsłuchać w potrzeby naszych Klientów, tworząc usługę, która na nie odpowie. Myślę, że to nam się udało – dodaje.

Proces tworzenia witryny w Kreatorze jest bardzo intuicyjny i odbywa się za pomocą metodą „przeciągnij i upuść”. Użytkownik z menu wybiera potrzebne elementy, dowolnie je formatuje, dodaje teksty, zdjęcia, galerie, pokazy slajdów, pliki wideo, czy formularze kontaktowe. W aplikacji można korzystać także z innych modułów i zamieszczać cenniki, a także umożliwiać odwiedzającym pobieranie plików lub szybkie wyszukanie treści na stronie.

- Do dyspozycji Klientów oddajemy kilkadziesiąt szablonów, spośród których mogą wybrać ten, który najlepiej odpowiada ich preferencjom. Szablony można również dowolnie edytować, personalizując gotowe rozwiązania i dopasowując je do własnych potrzeb – mówi Łukasz Żur. Kreator WWW jest dostępny z poziomu przeglądarki internetowej i nie wymaga instalacji żadnego dodatkowego oprogramowania na komputerze. Aplikacja pozwala stworzyć w pełni responsywną stronę internetową. Dzięki temu nasi Klienci zyskują pewność, że ich witryna będzie poprawnie wyświetlać się także na urządzeniach mobilnych – dodaje.

Dodatkowo, wszystkie strony tworzone w Kreatorze WWW posiadają przyjazne adresy, a sama aplikacja daje możliwość samodzielnego definiowania opisów i słów kluczowych witryny, co ułatwi pozycjonowanie serwisu w wynikach wyszukiwania.

Wraz z Kreatorem WWW użytkownik otrzymuje pakiet dodatkowych funkcjonalności, które pomogą w prowadzeniu biznesu online, ale nie tylko. Zamawiając Kreator WWW, zależnie od wybranej opcji, klient otrzymuje usługi hostingowe, pocztę, możliwość dodawaniu wielu domen, obsługę PHP, bazę danych MySQL, obsługę aliasów pocztowych, konta FTP, a także dostęp do statystyk odwiedzin jego strony.

Z okazji 20-lecia nazwa.pl nowy Kreator stron WWW można zamówić w promocyjnej cenie. Więcej szczegółów znajduje się tutaj

nazwa.pl jest największą polską firmą hostingową i jedną z największych polskich firm branży IT. Od 1997 roku tworzy i dostarcza kompleksowe usługi, oferując możliwość rejestracji domen, hosting stron www, pocztę elektroniczną, sklepy internetowe i certyfikaty SSL. W 2017 roku firma obchodzi jubileusz 20-lecia działalności. Od początku funkcjonowania nazwa.pl, klienci zarejestrowali za jej pośrednictwem ponad 3 miliony domen.