Kraków, 25.03.2013 r.

nazwa.pl wprowadza do oferty certyfikaty SSL

nazwa.pl, wiodący dostawca usług hostingowych i rejestracji domen, wprowadził do swojej oferty certyfikaty SSL. Wśród proponowanych rozwiązań znajdują się certyfikaty klasy Domain Validation, Organization Validation oraz Extended Validation. Cena rocznej licencji zaczyna się od 99 zł.

Zastosowanie certyfikatu SSL gwarantuje internautom całkowitą poufność transmisji danych. Dzięki niemu użytkownik serwisu może mieć pewność, że tożsamość właściciela strony internetowej została zweryfikowana przez wydawcę certyfikatu, a połączenie między przeglądarką a serwerem jest szyfrowane.

W swojej ofercie nazwa.pl uwzględniła certyfikaty SSL przeznaczone dla różnorodnych grup użytkowników: mniejszych sklepów internetowych, stron korporacyjnych czy serwisów bankowości elektronicznej. Poza autorskim rozwiązaniem nazwaSSL, w ofercie dostępne są również certyfikaty przygotowane przez Symantec, GeoTrust oraz Certum. Ich zakres cenowy za roczną licencję mieści się w przedziale 99 zł - 2999 zł. Unikalnym rozwiązaniem na polskim rynku hostingowym jest to, że Klient kupujący SSL w nazwa.pl ma możliwość automatyzacji zarówno procesu generowania żądania wydania certyfikatu, jak i instalacji certyfikatu. Dzięki szerokiemu wachlarzowi dostępnych protokołów każdy klient będzie mógł wybrać rozwiązanie najbardziej odpowiadające jego potrzebom.

Wprowadzenie certyfikatów SSL do oferty było naturalnym etapem rozwoju nazwa.pl. Dzięki nim zapewniamy przedsiębiorcom, szczególnie z sektora e-commerce, kompletne rozwiązania pomagające w prowadzeniu biznesu on-line. Gwarantują one bezpieczeństwo zawieranych transakcji i podnoszą wiarygodność sklepów internetowych – mówi Kalina Pieciun-Regulska, Dyrektor Działu Marketingu w nazwa.pl.

Cieszymy się, że jeden z wiodących krajowych hosterów sięgnął po rozwiązania CERTUM – pierwszego polskiego centrum certyfikacji. Mimo rosnącej świadomości zagrożeń, wciąż wiele serwisów internetowych nie chroni jeszcze danych przesyłanych przez użytkowników. Prosty proces zakupowy i szeroka baza klientów nazwa.pl może pomóc zmienić ten stan – mówi Dorota Kałandyk, Dyrektor Sprzedaży Produktów Masowych Unizeto Technologies.

Aby umożliwić zapoznanie się z nowymi rozwiązaniami, nazwa.pl udostępnia swoim Klientom 3-miesięczną bezpłatną licencję na korzystanie z certyfikatów SSL. Z pełną ofertą certyfikatów SSL można zapoznać się pod adresem: http://www.nazwa.pl/certyfikaty-ssl.