Kraków, 15.01.2018 r.

Meltdown, Spectre - luki w procesorach Intela, AMD i ARM - niegroźne dla nazwa.pl

Kilka dni temu świat obiegła informacja o krytycznych błędach znalezionych w procesorach wiodących producentów. Wykryte luki dają możliwość przechwycenia z aplikacji informacji wrażliwych, poprzez uzyskanie dostępu do pamięci jądra systemu.

To zagrożenie nie dotyczy Klientów, którzy powierzyli świadczenie usług firmie nazwa.pl. Zespół doświadczonych specjalistów na bieżąco monitoruje sytuację na rynku IT oraz technologiczne rozwiązania, co pozwala firmie odpowiednio szybko reagować na tego rodzaju zagrożenia.

Klienci korzystający z hostingu współdzielonego świadczonego przez nazwa.pl oraz serwerów VPS NVMe nie mają żadnych powodów do obaw. Nazwa.pl jako firma numer 1 na rynku usług hostingowych w Polsce, dbając o bezpieczeństwo oraz jakość świadczonych usług, zainstalowała dodatkowe zabezpieczenia na wszystkich serwerach, które pracują dla Klientów.

nazwa.pl jest największą polską firmą hostingową i jedną z największych polskich firm branży IT. Od 1997 roku tworzy i dostarcza kompleksowe usługi, oferując możliwość rejestracji domen, hosting stron WWW, VPS, pocztę elektroniczną, sklepy internetowe i certyfikaty SSL. W 2017 roku firma obchodzi jubileusz 20-lecia działalności.