Kraków, 09.04.2013 r.

Dr John Quest twarzą nowej kampanii nazwa.pl

Wiodący dostawca usług hostingowych i rejestracji domen, nazwa.pl, rozpoczął kampanię reklamową pod hasłem „Twoje wyzwania – nasze rozwiązania”. Rozpoczęła się ona 1 kwietnia i potrwa do końca miesiąca. Specjalnie na jej potrzeby został stworzony  brand hero, Dr John Quest.

„Twoje wyzwania – nasze rozwiązania” to hasło nowej kampanii promującej usługi dostępne w ofercie nazwa.pl. Za kreację odpowiada wewnętrzny dział marketingu firmy, a jej cztery wersje, trzy produktowe i jedna wizerunkowa, mają na celu promocję z konkretnych rozwiązań, takich jak hosting z kreatorem stron WWW, sklep internetowy z certyfikatem SSL oraz darmowa rejestracja trzech domen .eu. Koncepcja kampanii oparta jest o postać Dr Johna Questa, asystenta i doradcy nazwa.pl, którego misją jest dopasowanie rozwiązań do potrzeb każdego klienta. Dr Quest operuje ze swojego centrum dowodzenia dostępnego pod adresem http://www.nazwa.pl/centrum-dowodzenia/

Nowa kampania ma na celu odświeżenie wizerunku marki nazwa.pl i pokazanie potencjalnym klientom naszych nowych lub świeżo ulepszonych produktów i usług w ofercie nazwa.pl. – mówi Kalina Pieciun-Regulska, Dyrektor Działu Marketingu w nazwa.pl. Oparcie koncepcji o nowego brand hero i dostosowana do tego kreacja mają przybliżyć odbiorcom ogromne możliwości na zaistnienie w Internecie. Dr John Quest proponuje odbiorcy różne rozwiązania produktowe zarówno dla użytkowników zaawansowanych i bardzo wymagających jak i dla tych dopiero rozpoczynających swoją działalność w sieci.

Kreacje reklamowe pojawią się głównie serwisach zasięgowych, m.in. w Wp.pl, Onet, Interia.pl, Money.pl czy Demotywatory.pl. Ponadto, kampania będzie prowadzona offline: kreacja będzie eksponowana na ponad 200 citylightach w całej Polsce, w największych galeriach handlowych w kraju w formie reklamy video oraz na ekranach w warszawskim metrze. Za zakup mediów odpowiada Value Media.