Koszyk

Kraków, 28.02.2012 r.

Co czwarta polska domena od nazwa.pl

W styczniu 2012 roku liderem sprzedaży domen .pl była nazwa.pl. Według danych NASK, jej udział w rejestracji nowych domen wynosił około 25%.

Dane te oczywiście sprawiają nam dużo satysfakcji, są efektem naszej dbałości o klienta i konsekwentnie wdrażanych innowacji. Nie są jednak zaskoczeniem. Zgodnie z raportem NASK „Rynek nazw domeny .pl” za IV kwartał 2011, nazwa.pl już wtedy osiągnęła najlepszy – wynoszący 22,03% - wynik wśród wszystkich rejestratorów w nowych rejestracjach domen .pl. – komentuje Tomasz Żyła z nazwa.pl.

nazwa.pl osiągnęła również znakomity rezultat w rejestracji domen europejskich - według danych na koniec trzeciego kwartału 2011 nazwa.pl uzyskała 34,7% udział w całkowitej liczbie obsługiwanych domen .eu. Spośród zarejestrowanych w Polsce ponad 179 tys. domen europejskich, ponad 62 tys. jest w posiadaniu klientów nazwa.pl.

Dane te oczywiście sprawiają nam dużo satysfakcji, są efektem naszej dbałości o klienta i konsekwentnie wdrażanych innowacji. Nie są jednak zaskoczeniem. Zgodnie z raportem NASK „Rynek nazw domeny .pl” za IV kwartał 2011, nazwa.pl już wtedy osiągnęła najlepszy – wynoszący 22,03% - wynik wśród wszystkich rejestratorów w nowych rejestracjach domen .pl. – komentuje Tomasz Żyła z nazwa.pl.